یک فرآیند فروش موفق، با نگاه به مشتری و نیازهای وی آغاز میشود؛ بنابراین بهتر است شیوهی ارائه و معرفی محصولات و خدمات مورد نظر را با نیازهای خاص هر مشتری مطابقت دهید. این شیوهی فروش بسیار موثرتر و قدرتمندتر از زمانی است که یک پیشنهاد عمومی فروش را به مشتریان مختلف ارائه دهید. پیام فروش شما باید به صراحت نشان دهد که محصول ارائه شده چگونه نیازهای مشتری را برطرف میسازد؛ همچنین بر روی نکاتی که شما در آنها دارای مزیت رقابتی میباشید نیز تاکید ورزد. این کار با کسب اطلاعات قبلی و مطالعه دربارهی مشتریان ممکن میشود. در ادامه به برخی از مهمترین تکنیکهای فروش وبسایت اشاره خواهیم داشت.
- کاری کنید که مشتری احساس کند از رقبایش عقب است و درحال از دست دادن سهم بازارش می باشد.
مثال: آقای/ خانم X، آیا میدانید بیشتر رقبای قدر شما در حال حاضر دارای وبسایت هستند و با قدرت و جدیت بر روی وبسایت خود فعالیت می کنند؟ سپس چند نمونه از رقبای آنها را برایشان نام ببرید.
- برای مشتریان خود سوال جدی مطرح کنید که جواب آن، محصول شما باشد.
مثال: آقای/ خانم X، در صورتی که فردی مثل بنده به تازگی به دنبال محصولات و خدمات شما باشد، چگونه باید شما را پیدا کند؟
- تکنولوژی های به روز بازاریابی و معرفی محصول و خدمات را به مشتریان معرفی کنید.
مثال: می دانید 80 درصد مردم برای جستجوی کالا و خدمات مورد نظر خود اول به اینترنت رجوع می کنند؟ آیا شما در اینترنت حضور دارید؟
- برای مشتری توضیح دهید که وبسایت هزینه نیست؛ بلکه در وضعیت رکود یک سرمایه گذاری است که به سرعت به بازدهی میرسد.
مثال: ایجاد وب سایت به هیج وجه هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری برای جذب بیشتر مشتری و در معرض دید قرار گرفتن بیشتر.
- به مشتریان گوشزد کنید که این سرمایه گذاری برای ساخت وب سایت سریعاً تبدیل به درآمد می شود. با افزایش تعداد مخاطبان شما و به دنبال آن افزایش فرصتهای فروش.
مثال: آقای/ خانم X، آیا میدانید که دورهی بازگشت سرمایهی وبسایت در بعضی موارد حتی از یک ماه هم کمتر است؟
نرخ بازگشت سرمایه در مورد وبسایت بالاست و درآمدزایی آن به طور دائمی پابرجا خواهد بود.
- صرفاً به معرفی محصولات و خدمات خود نپردازید. ابتدا احساس نیاز را در مشتری به وجود آورید تا خود وی سوال کند که شما برای رفع این نیازها چه راه حلی برای من دارید؟
مثال: بعد از ایجاد احساس نیاز در مشتری، مجموعهی خود را به عنوان یکی از بهترینها در صنعت و حوزهی مربوطه و برخوردار از بالاترین استانداردها و کیفیت موجود، معرفی کنید و اجازه ندهید مشتری این نیازها را با شرکتهای دیگر رفع کند
- در مشتری ایجاد تعهد کنید.
مثال: تا حد امکان با وی جلسه بگذارید و به مذاکره تلفنی بسنده نکنید. آمدن و رفتن ما و آنان باعث ایجاد تعهد خرید در مشتری می شود.
تا جای ممکن سعی کنید فروشنده نزد مشتری حاضر شود. بر طبق قانون جبران از لحاظ روانشناسی مشتری احساس میکند که چون از طرف فروشنده وقت و هزینه صرف شده است، او نیز باید به گونه ای در صدد جبران برآید و این جبران کردن را در خرید خود عملی میکند.