تبلیغات در تلگرام
تبلیغات در اینستاگرام
تبلیغات در فیسبوک
تبلیغات در گوگل پلاس
تبلیغات در توئیتر
×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 926
JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 769

پروژه ی جدید گوگل برای افزایش سرعت سایت در صفحه ی موبایل

این مورد را ارزیابی کنید
(777 رای‌ها)

طراحی سایت با تکنولوژی AMP 

تعریفی از AMP

AMP مخفف Accelerated Mobile Pages به معنی شتاب دهنده صفحه موبایل، یکی از پروژه های جدید شرکت گوگل برای افزایش سرعت بارگذاری صفحه می باشد. به این معنا که سرعت لود شدن صفحات وبسایت در موبایل را تا ۴ برابر افزایش می دهد، با این روش، برای افزایش سرعت وبسایت هنگام لود شدن با موبایل، تصاویر اضافه، رنگ یا تصویر پس زمینه و… حذف می شوند و فقط متن و تصاویر مشخص شده صفحه در موبایل لود می شود.

AMP یک منبع کد باز (Open Source) است؛ شاید یکی از دلایل منبع باز بودن AMP این است تا هر فردی که دارای توانایی بالایی در کد نویسی می باشد برای ایجاد کد بهینه، آن را تغییر دهد.

هدف از ابزار AMP باز شدن تمام صفحات وب سایت با سرعت بالا و ایجاد یک هسته ی قوی برای سرعت بخشیدن در تمام دستگاه های هوشمند می باشد. "گوگل نمی خواهد که کاربر برای خواندن مطلب یا دیدن چیزی منتظر بماند."

کاری که AMP انجام می دهد

به طور ساده می توان گفت که AMP یا صفحات موبایلی پرشتاب در واقع نسخه ای از صفحات وب موبایل هستند که بر روی یک نسخه ابداعی HTML اجرا می شوند، که در این HTML اکثر عناصری که باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحات وب در گوشی های تلفن همراه می شوند مانند Java Script، CSS و... را حذف می کند. در این نسخه از صفحات وب، تنها استفاده از تگ های خاصی از HTML مجاز است و نمی توان از همه تگ ها استفاده کرد. به طور کلی در صفحات پرشتاب وب موبایل استفاده از کدهایی که حجم صفحات را افزایش می دهند، غیر مجاز است، و فقط با استفاده از کدهای ساده و پر کاربرد می توانید حجم صفحات را کاهش دهید.
کار Google AMP این است که یک نسخه ی سبک شده از سایت شما تولید می کند. در این نسخه بسیاری از عناصر سایت که ما در کامپیوتر های دسکتاپ مشاهده می کنیم، حذف شده اند تا صفحه برای بارگذاری هرچه سریع تر در موبایل آماده باشد.

اهمیت استفاده از AMP در صفحات وب سایت

امروزه سعی بر آن است تا محتوا به آسانی کشف و با سرعت بالایی لود شود. یکی از تحقیقات اخیر گوگل نشان می دهد که وقتی سایت تا 3 ثانیه باز نشود، 40% از کاربران روی یک سایت دیگر کلیک می کنند و از ادامه خواندن آن وب سایت صرف نظر می کنند .
از آنجایی که دستگاه های تلفن همراه هر روزه در حال بهتر شدن هستند، بسیاری از افراد برای جست و جو در وب و به دست آوردن اطلاعات در زمینه های گوناگون از گوشی تلفن همراه خود استفاده می کنند.
سازگار بودن صفحات وب با صفحات تلفن همراه از اهمیت خاص و روز افزونی برخوردار است، به این معنا که محتوایی که روی سایتها گذاشته می شوند هم باید قابلیت نمایش روی موبایل را داشته باشند.
در همین راستا، گوگل اخیراً پروژه صفحات موبایلی پرشتاب AMP را راه اندازی کرده است. پروژه صفحات پرشتاب موبایل یک فریم ورک متن باز است که هدف آن بهبود و افزایش سرعت نمایش صفحات وب در گوشی های تلفن همراه است.

تأثیر AMP بر سئو

از آنجایی که AMP با هدف بارگذاری سریع صفحات وب در گوشی های تلفن همراه، ایجاد شده است می تواند در زمینه دستیابی وبسایت ها به رتبه بندی بهتر بسیار موثر باشد. سایت های AMP در نتایج جستجو نیز با یک برچسب سبز رنگ که بر روی آن نماد رعد و برق حک شده است(AMP HTML ⚡) مشخص می شوند که این برچسب کاربران را به تجربه صفحات پرسرعت وب موبایل دعوت می کند.
بر اساس تحقیقات انجام شده روی ۳۸۵ مدیر سایت بهینه شده با AMP بیش از ۵۰% آنها اعلام کرده اند که بعد از فعال سازی AMP رتبه آنها در نتایج جست و جو بهتر شده است.
AMP سرعت بارگذاری صفحات وب را افزایش می دهد و از این جهت در بهبود رتبه بندی مهم است و به عنوان یکی از تاکتیک های سئو مد نظر قرار داد.

دلایل استفاده از AMP

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شده بود، دنیای وب به سمت موبایلی شدن پیش می رود و امروزه تقریبا تمامی افراد کارهای خود را با موبایل خود انجام میدهند، از چک کردن ایمیل ها، شبکه های اجتماعی تا خرید اینترنتی، سفارش غذا و حتی تاکسی.
پس با این نقشی که موبایل در آینده اینترنت بر عهده داردسایتها هم باید هرچه بهتر و سریع تر با موبایل ها هماهنگ شوند و برای این کار استفاده از AMP بهترین نقش را دارد.
"میانگین زمان لود شدن سایتها بدون استفاده از AMP حدود ۲۲ ثانیه است ولی با استفاده از این فریم ورک زمان لود شدن سایتها به ۰٫۷ ثانیه کاهش می یابد که واقعا فوق العاده است و تحولی در دنیای وب به حساب می آید."

مزایای استفاده از صفحات پرشتاب موبایلی یا AMP

  • کار با وب سایت در دستگاه های موبایل را ساده تر می کند.
  • برای وب سایت های ارائه دهنده ی محتوا بسیار مناسب می باشد.
  • سرعت لود صفحه ی سایت را در موبایل بالا می برد.
  • در بهینه سازی سایت در موتورهای جست و جو (سئو) تأثیر مثبتی دارد.

چه سایت هایی نیاز به AMP ندارند؟

  • در صورتی که در وبسایت ازCDN (شبکه توزیع محتوا و اطلاعات شما به سرور بازدیدکننده سایت را بر عهده میگیرد) استفاده می کنید استفاده از AMP برای وب سایت شما مناسب نخواهد بود.
  • در صورتی که سایت شما برای دیوایس های موبایل بهینه شده است احتیاجی به AMP وجود نخواهد داشت.
  • اگر از یک فایل CSS تکی برای بارگذاری سایت در دیوایس های موبایل استفاده میکنید از AMP استفاده نکنید.
  • در صورتی که وبسایتی فروشگاهی دارید AMP برای وب سایت شما مناسب نخواهد بود.
  • اگر محتوای زیادی منتشر نمی کنید بهتر است که از AMP استفاده نکنید.

چه سایت هایی باید از AMP استفاده کنند؟

با اینکه می‌توان از AMPدر هر سایتی استفاده کرد لیکن تمرکز اصلی AMP بر روی سایت های خبری است که به طور پیوسته اخبار جدید منتشر می‌کنند و یا سایت هایی که دارای محتوای انبوه هستند، لذا بالا بودن سرعت آن ها برای کاربران بسیار مهم است.
از جهاتی دیگر سایت های که با شتاب صفحه موبایل بهینه ‌شده‌اند، قابلیت نمایش تبلیغات را دارا می‌باشند؛ بنابراین وبمسترها بهتر است اقدام به بهینه‌سازی وب‌سایت خود با این فریم ورک نمایند چون سایت آن‌ها در صدر نتایج جستجو ظاهر خواهد شد و در نتیجه درآمد سایت ها از نمایش تبلیغات تا حد زیادی افزایش خواهد یافت.
این ابزار برای طراحی سایت خبری و وب‌سایت هایی که قابلیت نمایش تبلیغات را دارا می‌باشند بسیار مناسب و ایده آل است.
برای نمونه در تاریخ ۳۰ ژوئن شرکت eBay اعلام کرد که بخش هایی مانند Camera و Sony PlayStation را به صورت بهینه شده با AMP تبدیل کرده است و بیش از میلیون بار از این صفحات بازدید شده است و در حال حاضر وب سایت های خبری بزرگ نظیر BBC و CNN به این ابزار مجهز هستند.

چگونگی کار با AMP

طراحی سایت با تکنولوژی AMP 

این فریم ورک بر اساس html5 کار می کند و می تواند با توابع خود، صفحات وب‌سایت ها را تا حد ممکن سبک کند و با کش کردن اطلاعات، سرعت بارگذاری سایت را تا حد زیادی بهبود دهد.
بعضی از مدیران سایتها AMP را با نسخه موبایل اشتباه می گیرند در صورتی که باید دقت کنیم برای سایتها ۳ نسخه مختلف قرار خواهد گرفت.

  • اول نسخه دسکتاپ که مخصوص کامپیوترهای خانگی است و نسخه اصلی سایت است.
  • دوم نسخه موبایل که برای سایزهای مختلف صفحه نمایش بهینه سازی شده.
  • سوم نسخه AMP که کاملا کم حجم و بهینه شده و از تکنیک کش کردن استفاده میکند.

نحوه ی فعال‌سازی فریم ورک AMP بر روی وب‌سایت

  • برای استفاده و فعال‌سازی این فریم ورک بر روی سایت باید ابتدا دو نسخه از صفحات سایت را ایجاد کنید؛ یک نسخه برای کاربران دسکتاپ و یک نسخه بهینه‌شده توسط AMP برای کاربران موبایلی.
  • AMP از جاوا اسکریپت پشتیبانی نمی‌کند به همین دلیل نمی‌توانید در صفحات بهینه‌شده از فرم ها، دیدگاه‌ها و بخش هایی از سایت که نیاز به جاوا اسکریپت دارد استفاده کنید.
  • AMP برای قالب سایت می‌تواند محدودیت هایی هم به وجود آورد به عنوان مثال در فریم ورک AMP تمامی کد هایCSS باید به صورت in-line و با حجم کمتر از Kb 50 باشد و همچنین برای به حداقل رساندن زمان لود فونت ها باید از افزونه Amp-fontاستفاده کنید.
  • برای بهینه‌سازی تصاویر سایت باید افزونه amp-img element استفاده نمایید که طول و عرض تصاویر در آن مشخص شود.
  • اگر از تصاویر متحرک GIF در سایت استفاده کرده‌اید باید از افزونه amp-anim extended component استفاده کنید.
  • برای استفاده از ویدئوهایی که روی هاست خودتان میزبانی شده از تگ amp-video و برای استفاده از ویدئوهای یوتیوب از افزونه اختصاصی amp-YouTube باید استفاده کنید.
  • همچنین قابلیت استفاده از اسلاید شو تصاویر توسطamp-carousel ، لایت باکس تصاویر توسط amp-image-lightbox و همچنین شبکه‌های اجتماعی مانند Twitter، Facebook، Instagram، Pinterest و Vine هم با افزونه‌های اختصاصی خودشان وجود دارد.
  • برای این که موتور جستجوی گوگل بتواند صفحات بهینه‌سازی شده وب‌سایت شما را پیدا کند باید از تگ زیر در نسخه اصلی صفحات سایت استفاده کنید که نشان دهد برای صفحه مورد نظر نسخه بهینه‌شده‌ای وجود دارد.

    <link rel=”amphtml” href=”http://www.example.com/blog-post/amp/ ”>

    استفاده از این تگ‌ها کار دشواری نیست فقط کافی است در مراحل طراحی وب‌سایت برای آن برنامه‌ریزی لازم را انجام دهید تا در صفحات گنجانده شوند.

خلاصه و نتیجه گیری

بسیاری از صاحبان وب‌سایت با چشم پوشی نسبت به سرعت پایین لود شدن سایت در صفحات موبایل، تعداد بی‌شماری از کاربران هدف خود را از دست می‌دهند، Google با معرفی کردن فریم ورک AMP، به صاحبان وب‌سایت، شتاب دهنده صفحه موبایل را معرفی می‌کند تا از این طریق کاربران و بازدیدکنندگان زیادی را به وبسایت خود روانه ساخته و از این روش جهت افزایش ترافیک سایت خود بهره گیرند؛ در نتیجه رتبه بندی و درآمد سایت‌هایشان را تا حد زیادی افزایش می‌دهند.

منابع:

  • howtogeek.com
  • cio.com
  • moz.com
  • payetteforward.com

نظر دادن

برای نظر دادن به این قسمت کلیه فیلدهایی که با (*) مشخص شده اند را تکمیل نمایید.